Advokat za pomorsko pravo

Advokatska kancelarija Dulić ima veliko iskustvo u oblasti pomorskog prava, registraciji, kupoprodaji i iznajmljivanju plovila, istrazi pomorskih nesreća i zaštiti pomoraca na radu.

Advokatska kancelarija Dulić precizno, besprekorno i ekspeditivno pruža pravne usluge iz oblasti pomorskog prava.

Naš tim ima veliko iskustvo u registraciji, iznajmljivanju i kupoprodaji plovila, zaštiti pomoraca na radu, istraživanju pomorskih nesreća i drugim slučajevima vezanim za pomorsko pravo.

Kancelarija pruža usluge kako u Srbiji tako i u Crnoj Gori i regionu.

Pravne usluge, naša kancelarija pruža na srpskom, engleskom i francuskom.

Naše usluge

Advokatska kancelarija Dulić ima za cilj, precizno, besprekorno i ekspeditivno pružanje pravnih usluga iz okvira pomorskog prava, uključujući sledeće:

Advokat za registraciju jahti

Registracija jahti (Srbija, Crna Gora i ostale zemlje)

Naša kancelarija predstavlja vašu prvu destinaciju ka besprekornoj registraciji i organizovanju tehničkog predgleda jahti.

Sa stručnim timom advokata specijalizovanih za pomorsko pravo, nudimo sveobuhvatne usluge registrovanja jahti sa preciznošću i pažnjom prema detaljima.

Bez obzira da li je u pitanju prva registracija, prenos vlasništva ili promena statusa, pružamo pravno savetovanje prilagođeno vašim potrebama.

Naša posvećenost efikasnosti i profesionalizmu osigurava da vaša jahta isplovi u vodama legalnosti bez ikakvih zapreka.

Sa iskustvom u međunarodnim regulativama, možemo vam pružiti podršku u različitim pravnim pitanjima koja se tiču pomorskog poslovanja.

Naša kancelarija vrši usluge registracija jahti na zastave raznih država, po želji klijenata i to zastava kao što su Saint Vincent and the Grenadines, Srbija i dr. Takođe pružamo usluge organizovanja tehničkog pregleda jahti.

Izbor registracije jahte zavisi od različitih faktora kao što su vaša nacionalnost, namena upotrebe i poreska pitanja. Česti izbori zastava registracije su Saint Vincent and the Grenadines, Malta i druge zastave.

Da, mnoge jurisdikcije zastava dozvoljavaju registraciju jahte na ime pravnog lica. Ova opcija se često bira radi privatnosti, zaštite od odgovornosti i lakšeg prenosa vlasništva.

Angažovanjem advokata za registraciju jahte obezbeđujete sebi profesionalnu uslugu zasnovanu na stručnom poznavanju složenog pravnog okvira pomorskog prava i u iskustvu u rešavanju pravnih pitanja nastalih tokom procesa registracije.

Advokat može da vam pruža pravne usluge i savete i nakon same registracije, za sva pitanja koje se odnose na plovidbu i korišćenje vaše jahte. Advokat će vam pomoći u prikupljanju i pripremi potrebne dokumentacije, uključujući dokaze o vlasništvu, ugovore o prodaji i druge relevantne materijale, kako bi proces registracije bio jednostavan i efikasan.

Takođe, advokat će vam pružiti savete o redovnim obavezama, poput obnavljanja registracije, sigurnosnih inspekcija i poštovanja poreskih ili pravnih obaveza kako biste održali jahtu u skladu sa zakonima izabrane jurisdikcije. Jedna od najvažnijih usluga koje advokat može da vam pruži u procesu registracije i tokom važenja registracije, jeste direktna komunikacija advokata sa administracijom zastave registracije.

U pogledu svih nedoumica ili eventualnih problema tokom plovidbe i održavanja jahte, vlasnik ima mogućnost da preko svog advokata direktno reši sva otvorena pitanja, bez potrebe da kontaktira administraciju zastave pod kojom jahta plovi, što pojednostavljuje i olakšava korišćenje jahte i pruža sigurnu plovidbu.

Da, mnoge zemlje dozvoljavaju registrovanje jahti i nerezidenata. Izbor jurisdikcije često zavisi od regulativa i zahteva odabrane zemlje.

Dokumenti za registraciju jahte mogu varirati u zavisnosti od izabrane jurisdikcije, ali obično uključuju dokaz o vlasništvu, ugovor o prodaji i usklađenost sa sigurnosnim standardima.

Osim ovih osnovnih dokumenata za registraciju jahti, možda će biti potrebno pružiti i dodatnu dokumentaciju u skladu sa specifičnim zahtevima zemlje u kojoj se vrši registracija.

Mi ćemo vas detaljno savetovati o dokumentaciji koju treba da nam dostavite radi registracije.

Da, u mnogim slučajevima moguće je preneti registraciju jahte na drugu jurisdikciju.

Da, održavanje usklađenosti sa regulativama izabrane jurisdikcije je ključno. To može uključivati redovna obnavljanja radio licenci, sigurnosne inspekcije i poštovanje poreskih ili pravnih obaveza. Mi vam možemo pružiti pomoć povodom svih navedenih obaveza, te vas redovno obaveštavati o vašim pravnim i tehničkim dužnostima prema zastavi registracije i u komunikaciji sa administracijom u vaše ime i za vaš račun.

Vreme potrebno za registraciju jahte varira u zavisnosti od izabrane jurisdikcije i potpunosti dokumentacije. Proces može trajati od pet dana do nekoliko nedelja.

Da, kod većine priznatih i renomiranih zastava registracije, potebno je izvršiti sigurnosnu inspekciju pregleda jahte. Za nekomercijalne jahte do 24 metra, mi vam možemo pružiti navedenu uslugu u saradnji sa našim eksternim stručnjacima sa iskustvom u plovidbi, a za jahte preko 24 metra, vršimo usluge pronaženja adekvatnog inspektora za bezbednost sa iskustvom koji će obaviti pregled jahte. Mi ćemo se pobrinuti za komunikaciju sa inspektorom i reševati sva pitanju u vezi sa inspekcijom.

Za personalizovane savete i pomoć, slobodno nas kontaktirajte. Specijalizovani smo za registraciju jahti i možemo vam pružiti prilagođene smernice zasnovane na vašim specifičnim okolnostima i preferencijama.

Advokat za registraciju brodova

Registracija brodova (Srbija, Crna Gora i ostale zemlje)

Registracija brodova je ključni korak u osiguranju legalnosti i sigurnosti pomorskog poslovanja.

Naša kancelarija pruža sveobuhvatnu podršku u procesu registracije brodova, obezbeđujući da sve formalnosti budu ispunjene u skladu sa važećim zakonima i propisima.

Sa stručnim timom advokata specijalizovanih za pomorsko pravo, garantujemo profesionalnu uslugu i brzu obradu dokumentacije.

Bez obzira na vrstu broda, namenu ili zastavu registracije, možete računati na nas za efikasnu i pouzdanu registraciju, prilagođenu vašim potrebama. Kontaktirajte nas danas kako biste započeli proces registracije vašeg broda sa sigurnošću i pouzdanošću.

Advokat za zaštitu pomoraca na radu

Zaštita pomoraca na radu

Naša kancelarija je posvećena zaštiti prava pomoraca na radu, pružajući stručnu podršku u oblasti pomorskog prava.

Bez obzira da li radite na teretnim brodovima, kruzerima ili jahtama, sa pažljivo izgrađenim timom stručnjaka, stojimo uz pomorce kako bismo osigurali da imaju adekvatnu pravnu zaštitu tokom svih faza pomorskih aktivnosti.

Naša usluga obuhvata pravno savetovanje u vezi sa radnim ugovorima, povredama i smrti na radu, zaostalim platama i drugim aspektima povezanim sa zaposlenjem na moru.

Kao advokati za pomorce nudimo brza i efikasna pravna rešenja, sa posebnim fokusom na zaštitu prava pomoraca u skladu sa nacionalnim i međunarodnim zakonodavstvom. Vaša sigurnost i prava su naš prioritet, čime želimo obezbediti miran i pravičan radni ambijent za sve pomorce.

Možemo definisati pomorca kao osobu koja je zaposlena na bilo kojem tipu plovila kao što su teretni brodovi, kruzeri, jahte i sl. To obično obuhvata aktivne radnike na moru, ali može opisivati i osobu sa dugom istorijom rada u ovoj profesiji.

Nudimo niz pravnih usluga usmerenih na zaštitu pomoraca. Naša usluga obuhvata pravno savetovanje u vezi sa radnim ugovorima, povredama i smrti na radu, zaostalim platama i drugim aspektima povezanim sa zaposlenjem na plovilima.

Naš tim je specijalizovan za pregled, analizu i vođenja pregovora povodom ugovora o zaposlenju pomoraca, obezbeđujući fer uslove i čuvajući prava i interese pomoraca tokom njihovog zapošljavanja.

U nesrećnom slučaju povrede ili smrti na radu, naš pravni tim vodi pomorce kroz proces podnošenja zahteva za odštetu i dobijanja naknade, pružajući precizne pravne korake koje bi pomorac ili njegovi/njeni naslednici trebali preduzeti, kako bi se obezbedili fer i pravedni ishodi.

Pružamo stručnu pomoć u rešavanju sporova putem pregovora, medijacije ili sudskog postupka, s ciljem zaštite prava i dobrobiti pomoraca, uz poštovanje pravnih standarda u pomorskoj industriji.

Naravno. Posvećeni smo zagovaranju prava pomoraca, baveći se pitanjima poput radnih uslova, plata i opšte dobrobiti. Naš pravni tim se obavezuje da obezbedi fer tretman i usklađenost sa međunarodnim pomorskim propisima.

Redovno konsultovanje advokata povodom analize i pregovaranja u vezi sa ugovorima o zaposlenju može pomoći pomorcima da obezbede fer uslove i usklađenost sa zakonima.

Takođe, brza prijava incidenata advokatu, bilo da se radi o povredama ili drugim problemima, može pomoći u sprovođenju adekvatnih pravnih koraka na vreme.

Pomorci bi trebali pažljivo čuvati sve relevantne dokumente, uključujući ugovore o zaposlenju, medicinske izveštaje i dopise, kako bi imali snažan osnov za bilo kakve pravne zahteve.

Naš tim pruža informativne usluge klijentima na mesečnom nivou o svim važnim promenama u pomorskom svetu, posebno uzimajući u obzir plovila na kojima se nalaze i njihovu geografsku lokaciju.

Da, naše pravne usluge su globalno dostupne. Bez obzira da li radite na domaćim ili međunarodnim plovilima, naš tim je dobro opremljen da pruži sveobuhvatnu pravnu podršku prilagođenu određenoj jurisdikciji i pravnim zahtevima.

Pomorci nas mogu kontaktirati putem našeg sajta ili direktno putem telefona ili e-pošte kako bi zakazali konsultaciju. Tu smo da pružimo pravovremenu i efikasnu pravnu pomoć za sve što se odnosi na zaštitu pomoraca.

Naš tim poseduje specijalizovano znanje u oblasti pomorskog prava. Svi članovi tima su stručnjaci u ovoj oblasti, što nam omogućava da pružamo visokokvalitetne usluge usmerene isključivo na potrebe pomoraca. Razumemo izazove s kojima se pomorci suočavaju, i naš cilj je osiguranje pravičnosti i zaštita pomoraca u skladu s pomorskim zakonima i konvencijama.

Pružamo pravne usluge za svaki slučaj pojedinačno ili na mesečnoj osnovi, pružajući pomorcima pravni savet kad god im je potreban.

Advokat za ugovore o prevozu robe (stvari) morem

Voyage Charter i Time Charter

Naša kancelarija je ključni partner u oblasti ugovora o prevozu robe (stvari) morem, (Voyage Charter and Time Charter).

Pružamo stručnu pravnu podršku u analizi i sastavljanju ugovora za klijente. Sa fokusom na pomorskom pravu, naš tim advokata obezbeđuje precizne i prilagođene ugovore o prevozu robe (stvari) morem.

Bez obzira na vrstu tereta ili tip broda,naša stručnost u izradi i analizi ugovora osigurava transparentnost i pravnu sigurnost za obe strane.

Ugovori u pomorskom pravu se dele na dve vrste sa pravnog stanovišta, i to na ugovore linijske plovidbe (Vozarski ugovori) i na slobodne ugovore (Brodarski ugovori), kao što su Voyage and Time Charter.

Naša advokatska firma specijalizovana je za pružanje sveobuhvatne pravne pomoći u vezi s ugovorima o prevozu robe (stvari) morem. Pružamo savete u vezi sa sastavljanjem, pregovaranjem i rešavanjem sporova koji proizlaze iz ovih ugovora.

Naš iskusni tim može pomoći u izradi detaljnih i pravno valjanih Ugovora, obezbeđujući jasnoću, usklađenost sa pomorskim zakonima i zaštitu interesa brodovlasnika i naručioca prevoza.

U slučaju spora, naš pravni tim je vešt u rešavanju sporova putem pregovaranja, medijacije ili sudskog postupka. Radimo na zaštiti prava i interesa naših klijenata, minimalizujući poremećaje u njihovim pomorskim operacijama.

Svakako. Naš tim nudi stručne savete o uslovima ugovora o prevozu robe (stvari) morem, pokrivajući aspekte poput tarifa za prevoz (vozarina), vremena čekanja (laytime i demurrage), usklađenenosti ugovornih klauzula i drugih ključnih elemenata kako bismo osigurali fer i međusobno korisno sporazumevanje.

U slučaju povreda, naši pravni stručnjaci pružaju strateško savetovanje u vezi sa sprovođenjem ugovornih odredbi, pokretanjem zahteva za štetu ili pregovaranjem o rešenjima koja su u skladu s najboljim interesima naših klijenata.

Da, naše pravno iskustvo se proteže na zastupanje kako vlasnika brodova tako i zakupaca. Pružamo prilagođena rešenja zasnovana na jedinstvenim potrebama i ciljevima svake strane uključene u ugovore o vremenskom i putnom zakupu.

Vlasnici brodova mogu imati koristi od naših preventivnih pravnih saveta o smanjenju rizika, pregovaranju ugovora i usklađivanju sa standardima industrije. Radimo na anticipiranju i rešavanju potencijalnih problema pre nego što eskaliraju.

Naš pravni tim pruža savete zakupcima o navigaciji kroz razne pravne aspekte Time and Voyage Charter ugovora, obezbeđujući usklađenost sa pomorskim zakonima, i propisima koji upravljaju njihovom specifičnom industrijom.

Da, naše pravne usluge su dostupne globalno. Bilo da je u pitanju Time and Voyage Charter ugovor u domaćim ili međunarodnim okvirima, imamo stručnost da pružimo pravnu podršku prilagođenu određenoj jurisdikciji i pravnim zahtevima.

Klijenti nas mogu kontaktirati putem našeg sajta ili direktno putem telefona ili e-pošte kako bi zakazali konsultaciju. Posvećeni smo pružanju pravovremenih i efikasnih pravnih rešenja za sve aspekte uTime and Voyage Charter ugovora.

Linijska plovidba odn. plovidba od određenog odredišta do odredišta, stvorio je određeni tip ugovora, a redovno se zaključuje ali ne i obavezno uz izdavanje teretnice. Kod nas se pojavljuje pod nazivom vozarski ugovor ili ugovor o prevozu stvari morem.

Advokat za kupoprodaju i iznajmljivanje jahti

Kupovina, prodaja i iznajmljivanje jahti

Naša kancelarija je vaš partner u svetu prodaje, kupovine i iznajmljivanja jahti.

Sa iskusnim timom specijalizovanim za pomorsko pravo, nudimo sveobuhvatnu pravnu podršku tokom svih faza transakcija s jahtama.

Bez obzira da li je u pitanju pregovaranje u vezi sa kupoprodajnim ugovorima, provera pravnih aspekata ili izrada ugovora o zakupu jahte, naši advokati za jahte uz posvećenost preciznost i efikasnost osiguravaju vašu potpunu pravnu sigurnost.

Svojim klijentima pružamo personalizovano pravno savetovanje prilagođeno specifičnostima pomorskog sektora.

Advokat za istragu pomorskih nesreća

Istraga pomorskih nesreća

Naš tim je sačinjen od iskusnih stručnjaka za pružanje pravne podrške u istragama pomorskih nesreća.

Posvećeni smo analizi svakog slučaja kako bismo pružili klijentima precizne i stručne usluge. Sa razumevanjem pomorskog prava i procedura, nudimo efikasne pravne strategije kako bismo zaštitili interese naših klijenata tokom procesa istrage i mogućih pravnih postupaka.

Naš tim

Stručnost, posvećenost i istrajnost su vrline koje krase naš tim, koji zastupa vaše interese.

Advokat Vojislav S. Dulić

Advokat

Vojislav S. Dulić

Vojislav Dulić je advokat rođen u Herceg Novom, u mestu Bijela. Svoje osnovno i srednje obrazovanje uspešno je završio u Ženevi, čime je stekao međunarodno obrazovanje i perspektivu koja dodatno obogaćuje njegovu praksu.

Nakon povratka u Srbiju, svoje znanje i veštine je usavršavao obavljajući praksu u Beogradu, gde je imao priliku da radi na različitim kompleksnim slučajevima, u prestižnoj advokatskoj kancelariji. Svoju praksu je dodatno upotpunio radom u Ženevi, u okviru različitih grana prava.

Govori engleski, francuski i italijanski jezik. Član je Advokatske komore Beograd.

Ekonomista Danilo Dulić

Master ekonomije – Broker

Danilo S. Dulić

Stručni saradnik iz oblasti ugovora o prevozu stvari morem (Voyage charter i Time charter). Rođen je u Herceg Novom (Bijela), osnovno, srednje i master akademsko obrazovanje stekao je u Ženevi.

Trenutno je zaposlen kao broker u prestižnoj svetskoj kompaniji koja deluje kao posrednik između brodovlasnika i internacionalnih konglomerata, kojima je potreban prevoz robe morem.

Iulian Piguleac

Diplomirani pravnik

Iulian Piguleac

Iulian Piguleac je pravnik sa sedištem u Ženevi, koji je magistrirao pravo na Univerzitetu u Ženevi, instituciji poznatoj po svojoj akademskoj izvrsnosti i posvećenosti razvoju budućih pravnih elita.

Ima iskustvo u oblasti krivičnog, građanskog, građevinskog i poreskog prava. Govori francuski, engleski, ruski i rumunski.